Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Αρχιδιάκονος π. Ιωάννης Μπούτσης στην εκπομπή ''Ψαλτική των Ελλήνων''

Καλεσμένος της εκπομπής «Η Ψαλτική των Ελλήνων» και του Γιώργου Δεμελή, ήταν αυτή την φορά ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ιωάννης Μπούτσης....

Ο π. Ιωάννης κατά τη διάρκεια της εκπομπής μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, τις σπουδές, αλλά και στην σχέση που έχει με το αναλόγιο και την βυζαντινή μουσική.

Ο π.Ιωάννης Μπούτσης γεννήθηκε το 1980 στη Λιβαδειά Βοιωτίας. Το ξεκίνημα των εγκύκλιων σπουδών γίνεται στην πόλη της Λιβαδειάς και η περάτωση τους στην ιστορική πόλη του Ορχομενού (γενέτειρα της μητέρας του).

Στην ανώτατη εκπαίδευση είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών καθώς και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε μικρή ηλικία άρχισε να ανεβαίνει στο αναλόγιο και αμέσως ξεκίνησε την εκμάθηση της βυζαντινής μουσικής στον Δάσκαλο του Ιωάννη Ζωγράφο-Διακεκριμένο Πρωτοψάλτη του Προσκυνηματικού Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ορχομενού (Παναγίας Σκριπούς).

Ο ζήλος του για την ψαλτική τέχνη τον προωθεί αμέσως σε Λαμπαδάριο του εν λόγω Ι.Ν. και η καθημερινή μαθητεία στον Δάσκαλο του αύξησε και ενίσχυσε την στάση του στο ιερό αναλόγιο για την καλύτερη απόδοση και εκτέλεση των ύμνων της Θείας Λατρείας.

Είναι διπλωματούχος της βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής,καθώς και άριστος γνώστης της Ευρωπαϊκής μουσικής και Αρμονίας.

Έχει συμμετάσχει ως χορωδός στην χορωδία της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη Ηλία Στάθη. 
Έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις του Ιωβηλαίου (έτος 2000) με την χορωδία του Διακεκριμένου Πρωτοψάλτη Θεόδωρου Βασιλικού. 
Τον Μάιο του 2003 συμμετέχει με την Πανεπιστημιακή χορωδία της Θεολογικής Σχολής των Αθηνών με χοράρχη τότε τον Αθανάσιο Βουρλή σε φεστιβάλ εκκλησιαστικής μουσικής στην Βαρσοβία της Πολωνίας.

Έχει ψάλλει σε πολλούς Ι.Ναούς της επαρχίας Λιβαδειάς καθώς επίσης έχει πάρει μέρος ως χορωδός και μονωδός σε εκδηλώσεις συναυλιών βυζαντινής μουσικής με διακεκριμένα ονόματα του ιεροψάλτικού στερεώματος άνά την Ελλάδα και εξωτερικό.

Τέλος,από τον Σεπτέμβριο του 2010 είναι κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Ι.Ν.Αγίου Ιωάννου Λεωφόρου Βουλιαγμένης με τον Ά βαθμό της Ιερωσύνης και από τον Νοέμβριο του 2014 είναι Αρχιδιάκονος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου του Β´,καθώς και εισηγητής του Ιδιαιτέρου γραφείου του Μακαριωτάτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου